Buurtactiviteiten

Voor activiteiten in Buurtkamer Corantijn kijk je hier.
Hieronder vind je activiteiten in en rond de Postjesbuurt die juist niet in de Buurtkamer maar op een andere locatie plaats hebben. Ook activiteiten van actieve Postjesbuurt­bewoners op andere plekken in Amsterdam West kan je hier vinden. Organiseer jij een (niet commerciële) activiteit in de Postjesbuurt of omgeving die hier nog ontbreekt? Mail dan een heel korte tekst (liefst met link naar je eigen site of social media) naar info@buurtkamercorantijn.nl.

Buurt-Kerst-Borrel op het Blauwe Plein (Van Rensselaerstraat)
Op zaterdag 16 december wordt er weer een buurtfeest georganiseerd op het Blauwe Plein. Zie hier de flyer:

Expositie van MLB Galerie bij de dokters
MLB galerie organiseert regelmatig een expositie in de etalages en wachtkamer van huisartsenpraktijk Bonaire, Bonairestraat 1 in Amsterdam. Meer informatie vind je hier.

Activiteiten van Stadsdorp Postjesbuurt
Binnen het Stadsdorp worden allerlei activiteiten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op hun site: www.stadsdorppostjesbuurt.nl/

Buurtoverleg Postjesbuurt
Kijk voor alle informatie over het Buurtoverleg: hier.

Jouw straatfeest
Zou hier kunnen staan! Geef de informatie door!

Hulp nodig?
Hulp nodig van de Politie? Telefoonnummers en gegevens van onze Wijkagent vind je op www.buurtkamercorantijn.nl/wijkagent.
Hulp nodig van de Gemeente? Kijk voor meer informatie en contactgegevens op: www.buurtkamercorantijn.nl/gebiedsmakelaar.
Voor al je vragen op het gebied van sociale zorg, wonen, werk, meedoen, geld, gezondheid en veiligheid kan je bij het Buurtteam terecht. Klik op Buurtteam voor meer informatie.

Herinrichting Groene Corantijnstraat
Wil je meer weten over de herinrichting van de Corantijnstraat? Lees er meer over op deze pagina: Herinrichting Corantijnstraat. Je vindt daar ook informatie over de inspraak.

Programma 4 en 5 mei en Oorlogsverhalen uit de Baarsjes
Het programma voor 4 en 5 mei op diverse locaties in de Baarsjes vind je hier:
4en5meidebaarsjes.nl/dodenherdenking
Het 4 en 5 mei comité de Baarsjes maakt ook elk jaar een korte film om de vele oorlogsverhalen uit De Baarsjes door te vertellen. Op hun website vind je de filmpjes van de afgelopen jaren: www.4en5meidebaarsjes.nl. Op deze site vind je ook meer informatie over de oorlogsmonumenten in onze buurt.

Nieuwsgierig naar je buurt? Maak een tour met Buurtgids!
Buurtgids organiseert wandelingen in de Postjesbuurt. Buurtgids werkt hiervoor samen met nieuwsgierige bewoners die graag hun enthousiasme voor de buurt delen. De tours zijn ook digitaal beschikbaar. Kijk voor meer info op: www.buurtkamercorantijn.nl/buurtgids.

Buurtbuik Oud-West levert wekelijks maaltijden
Dat regelen vrijwilligers voor behoevende of eenzame bewoners van Amsterdam Oud-West. Op zaterdag ben je welkom bij Cremerzz op het J.J. Cremerplein 27a. Kijk voor meer informatie en aanmelden op buurtbuik.nl/amsterdam-oud-west.

JeKuntMeer!
Op de site amsterdam.jekuntmeer.nl staan ook allerlei activiteiten in de buurt (al ontbreken er ook nog veel). Kijk hieronder, of klik voor een uitgebreidere zoekmogelijkheid hier!