Buurtactiviteiten

Op deze pagina vind je activiteiten in en rond de Postjesbuurt die niet in de Buurtkamer maar op een andere locatie plaats hebben en initiatieven voor Burenhulp i.v.m. Corona. Organiseer jij een (niet commerciële) activiteit in de Postjesbuurt of omgeving die hier nog ontbreekt? Mail dan een heel korte tekst (liefst met link naar je eigen site of social media) naar info@buurtkamercorantijn.nl.

Nieuwsgierig naar je buurt?
Ben je ook zo nieuwsgierig naar wat er zich nou achter al die deuren van initiatieven in je buurt afspeelt en wie je buren eigenlijk zijn? Kom mee lopen met Buurtgids. Buurtgids organiseert vanaf het september tot november 2020 bijna elke zaterdagochtend Buurtgids wandelingen in de Postjesbuurt, startend bij de Buurtkamer. Buurtgids werkt hiervoor samen met nieuwsgierige bewoners die graag hun enthousiasme voor de buurt delen. Zo laten zij bewoners ontdekken hoe leuk de eigen buurt is en ontstaat er een sterkere band tussen Amsterdammers en hun buurt. Wat valt er te ontdekken in de buurt? Tijdens de tours van Buurtgids lopen buurtbewoners langs onontdekte pareltjes, lokaal betrokken ondernemers en bijzondere initiatieven. Hierbij worden verhalen verteld, wordt praktische informatie uitgewisseld en ontstaan gesprekken over de buurt. Zo worden de bewoners echte buurtontdekkers. Aanmelden voor een tour? Kijk op www.buurtgids.nl/en/tour/postjesbuurt/ of bel Maartje 06 19 200 148

Activiteiten van Stadsdorp Postjesbuurt
Binnen het Stadsdorp worden allerlei activiteiten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op hun site: www.stadsdorppostjesbuurt.nl/

Kook voor je Buur 10 daagse van 25 september t/m 4 oktober 2020
Wil je koken voor een buurtgenoot, of eten van een Buurtgenoot proeven? Kijk voor meer informatie in de vooraankondiging (PDF).

Buurtoverleg Postjesbuurt
Wegens de Corona-regels zijn er voorlopig geen fysieke vergaderingen. Aanvragen voor subsidie indienen kan natuurlijk wel. Online vergaderen gebeurt ook! Kijk voor meer info hier.

Jouw straatfeest
Zou hier kunnen staan! Geef de informatie door!

Herinrichting Corantijnstraat
In de zomerperiode is er een aantal keer een zomer-inloop in de Buurtkamer geweest. Lees hier meer over op deze pagina: Herinrichting Corantijnstraat.

Corona Buurthulp Whatsapp-groep
Eva is een Whatsapp groep gestart om er voor elkaar te kunnen zijn wanneer dat nodig is. Deze groep is alleen bedoeld voor postcodegebied 1058. Kijk voor meer informatie hier. Kun jij deze tijd wat extra buurtcontact gebruiken of ben je iemand die wellicht een buur kan helpen? Bel of stuur een Whatsapp bericht naar 06-15405187.

Algemene Corona-hulp in Amsterdam
Kijk op voorelkaarinamsterdam.nl of bel 020-7670031 van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Behoefte aan een gesprek?
Ben je eenzaam of heb je behoefte aan een gesprek? De luisterlijn kun je dag en nacht bellen voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek. Telefoonnummer: 020 – 675 75 75.

Specifiek voor senioren heeft de ANBO ook telefoonlijn geopend. Minder sociale contacten door Corona? ANBO-medewerkers zitten klaar voor een praatje. Ze zijn 7 dagen per week van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 – 46 66 66.

Liever brieven schrijven?
Brieven aan Bep is een penvriendenproject, opgezet voor ouderen. Ze koppelen geïnteresseerde ouderen aan enthousiaste brievenschrijvers en zorgen zo voor langdurig schrijfcontact, met als doel eenzaamheid in deze tijd tegen te gaan. Meer weten en je aanmelden? Kijk op www.brievenaanbep.nl

Corona Boodschappen-bezorg-diensten
Boodschappen nodig maar niet in staat om naar buiten te gaan? Er zijn diverse initiatieven die je kunnen helpen. Mail voor meer informatie met info@buurtkamercorantijn.nl.

Hulp via de Buurt-VVV
In geval van problemen kan ook de Buurt-VVV je van dienst zijn of doorverwijzen. Klik op Buurt VVV voor meer informatie.

JeKuntMeer!
Op de site amsterdam.jekuntmeer.nl staan ook allerlei activiteiten in de buurt (al ontbreken er ook nog veel). Kijk hieronder, of klik voor een uitgebreidere zoekmogelijkheid hier!