Buurtactiviteiten

Op deze pagina vind je activiteiten in en rond de Postjesbuurt die niet in de Buurtkamer maar op een andere locatie plaats hebben en initiatieven voor Burenhulp. Organiseer jij een (niet commerciële) activiteit in de Postjesbuurt of omgeving die hier nog ontbreekt? Mail dan een heel korte tekst (liefst met link naar je eigen site of social media) naar info@buurtkamercorantijn.nl.

Kerst PoPuP 2022 in MLB Galerie
Tot 24 december vind je hier Kunstige Kerst cadeautjes van bijzondere kunstenaars. Zie voor openingstijden: mlbgalerie.nl/expo-1222-2.

Nieuwsgierig naar je buurt? Maak een tour met Buurtgids!
Buurtgids organiseert wandelingen in de Postjesbuurt. Buurtgids werkt hiervoor samen met nieuwsgierige bewoners die graag hun enthousiasme voor de buurt delen. De tours zijn ook digitaal beschikbaar. Kijk voor meer info op: www.buurtkamercorantijn.nl/buurtgids.

Activiteiten van Stadsdorp Postjesbuurt
Binnen het Stadsdorp worden allerlei activiteiten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op hun site: www.stadsdorppostjesbuurt.nl/

Buurtoverleg Postjesbuurt
Kijk voor alle informatie over het Buurtoverleg: hier.

Jouw straatfeest
Zou hier kunnen staan! Geef de informatie door!

Hulp nodig?
Hulp nodig van de politie? Bram Meijer is de Wijkagent van de Postjesbuurt. Zijn contactgegevens vind je achter deze link.
Hulp nodig van de Gemeente? Kijk voor meer informatie en contactgegevens op: www.buurtkamercorantijn.nl/gebiedsmakelaar.
Voor al je vragen op het gebied van sociale zorg, wonen, werk, meedoen, geld, gezondheid en veiligheid kan je bij het Buurtteam terecht. Klik op Buurtteam voor meer informatie.

Herinrichting Groene Corantijnstraat
Wil je meer weten over de herinrichting van de Corantijnstraat? Lees er meer over op deze pagina: Herinrichting Corantijnstraat. Je vindt daar ook informatie over de inspraak.

Corona Buurthulp Whatsapp-groep
Eva is een Whatsapp groep gestart om er voor elkaar te kunnen zijn wanneer dat nodig is. Deze groep is alleen bedoeld voor postcodegebied 1058. Kijk voor meer informatie hier. Kun jij deze tijd wat extra buurtcontact gebruiken of ben je iemand die wellicht een buur kan helpen? Bel of stuur een Whatsapp bericht naar 06-15405187.

Algemene Corona-hulp in Amsterdam
Kijk op voorelkaarinamsterdam.nl of bel 020-7670031 van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Behoefte aan een gesprek?
Ben je eenzaam of heb je behoefte aan een gesprek? De luisterlijn kun je dag en nacht bellen voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek. Telefoonnummer: 020 – 675 75 75.
Specifiek voor senioren heeft de ANBO ook telefoonlijn geopend. Minder sociale contacten door Corona? ANBO-medewerkers zitten klaar voor een praatje. Ze zijn 7 dagen per week van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 – 46 66 66.

Liever brieven schrijven?
Brieven aan Bep is een penvriendenproject, opgezet voor ouderen. Ze koppelen geïnteresseerde ouderen aan enthousiaste brievenschrijvers en zorgen zo voor langdurig schrijfcontact, met als doel eenzaamheid in deze tijd tegen te gaan. Meer weten en je aanmelden? Kijk op www.brievenaanbep.nl

Oorlogsverhalen uit de Baarsjes
Het 4 en 5 mei comité de Baarsjes maakt elk jaar een korte film om de vele oorlogsverhalen uit De Baarsjes door te vertellen. Op hun website vind je de filmpjes van de afgelopen jaren: www.4en5meidebaarsjes.nl. Op de site vind je ook meer informatie over de oorlogsmonumenten in onze buurt.

Buurtbuik Oud-West levert wekelijks maaltijden
Dat regelen vrijwilligers voor behoevende of eenzame bewoners van Amsterdam Oud-West. Elke zaterdag ben je welkom tussen 13:00 en 15:00 uur bij Cremerzz op het J.J. Cremerplein 27a. Kijk voor meer informatie en aanmelden op buurtbuik.nl/amsterdam-oud-west.

JeKuntMeer!
Op de site amsterdam.jekuntmeer.nl staan ook allerlei activiteiten in de buurt (al ontbreken er ook nog veel). Kijk hieronder, of klik voor een uitgebreidere zoekmogelijkheid hier!