Buurtactiviteiten

Op deze pagina vind je initiatieven voor Burenhulp i.v.m. de Corona-crisis en activiteiten in en rond de Postjesbuurt die niet in de Buurtkamer maar op een andere locatie plaats hebben. Organiseer jij een (niet commerciële) activiteit in de Postjesbuurt of omgeving die hier nog ontbreekt? Mail dan een heel korte tekst (liefst met link naar je eigen site of social media) naar info@buurtkamercorantijn.nl.

Corona Buurthulp Whatsapp-groep
Eva is een Whatsapp groep gestart om er voor elkaar te kunnen zijn wanneer dat nodig is. Deze groep is alleen bedoeld voor postcodegebied 1058. Kijk voor meer informatie hier. Kun jij deze tijd wat extra buurtcontact gebruiken of ben je iemand die wellicht een buur kan helpen? Bel of stuur een Whatsapp bericht naar 06-15405187.

Algemene Corona-hulp in Amsterdam
Kijk op voorelkaarinamsterdam.nl of bel 020-7670031 van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Behoefte aan een gesprek?
Ben je eenzaam of heb je behoefte aan een gesprek? De luisterlijn kun je dag en nacht bellen voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek. Telefoonnummer: 020 – 675 75 75.

Specifiek voor senioren heeft de ANBO ook telefoonlijn geopend. Minder sociale contacten door Corona? ANBO-medewerkers zitten klaar voor een praatje. Ze zijn 7 dagen per week van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 – 46 66 66.

Liever brieven schrijven?
Brieven aan Bep is een penvriendenproject, opgezet voor ouderen. Ze koppelen geïnteresseerde ouderen aan enthousiaste brievenschrijvers en zorgen zo voor langdurig schrijfcontact, met als doel eenzaamheid in deze tijd tegen te gaan. Meer weten en je aanmelden? Kijk op www.brievenaanbep.nl

 

Corona Boodschappen-bezorg-diensten
Boodschappen nodig maar niet in staat om naar buiten te gaan? Er zijn diverse initiatieven die je kunnen helpen. Mail voor meer informatie met info@buurtkamercorantijn.nl.

Hulp via de Buurt-VVV
In geval van problemen kan ook de Buurt-VVV je van dienst zijn of doorverwijzen. Klik op Buurt VVV voor meer informatie.

Heb je ziekteverschijnselen?
Het OLVG ziekenhuis heeft een app geïntroduceerd om je klachten in de gaten te houden en je te adviseren. Kijk voor informatie en aanmelden op www.olvgcoronacheck.nl. Deze app is alleen bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar die een thermometer en smartphone of tablet in huis hebben. Ben je ernstig ziek of heb je een spoedvraag die echt niet kan wachten? Dan is deze app niet geschikt en bel je gewoon met de huisarts.

 

Activiteiten van Stadsdorp Postjesbuurt
Binnen het Stadsdorp worden allerlei activiteiten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op hun site: www.stadsdorppostjesbuurt.nl/

Buurtoverleg Postjesbuurt
Het eerstvolgende overleg is (onder voorbehoud) op 28 mei 2020. Kijk voor meer info hier.

Ontwerpbijeenkomsten Corantijnstraat
Lees hier meer over op deze pagina: Herinrichting Corantijnstraat.

Nieuwsgierig naar je buurt?
Nieuw in de Postjesbuurt of nieuwsgierig naar je buurt? Buurtgids organiseert rondleidingen! Kijk op www.buurtgids.nl voor meer informatie.

Jouw straatfeest
Zou hier kunnen staan! Geef de informatie door!

JeKuntMeer!
Op de site amsterdam.jekuntmeer.nl staan ook allerlei activiteiten in de buurt (al ontbreken er ook nog veel). Kijk hieronder, of klik voor een uitgebreidere zoekmogelijkheid hier!