Buurtactiviteiten

Op deze pagina vind je activiteiten in en rond de Postjesbuurt die niet in de Buurtkamer maar op een andere locatie plaats hebben en initiatieven voor Burenhulp. Organiseer jij een (niet commerciële) activiteit in de Postjesbuurt of omgeving die hier nog ontbreekt? Mail dan een heel korte tekst (liefst met link naar je eigen site of social media) naar info@buurtkamercorantijn.nl.

Herinrichting Corantijnstraat en Groene Lente
Wil je meer weten over de herinrichting van de Corantijnstraat? Lees er meer over op deze pagina: Herinrichting Corantijnstraat. In de lente van 2021 zijn er diverse activiteiten in de straat. Kijk daarvoor hier.

Doe mee aan de Buurtexpositie Moooi …. Zelf gemaakt!
Ben je creatief en wil je dat eens aan je buren laten zien (en misschien ook wat verkopen), doe dan mee met de 8e Buurtexpositie in MLB Galerie! Deelname kost € 12,50 (tot 15 jaar € 5) met tekeningen, breiwerk, schilderijen, lino’s, sieraden, foto’s, beelden, speeltjes. Alle hobby’s zijn welkom. Kijk voor meer informatie en om je in te schrijven op www.mlbgalerie.nl/expo-0821/

Nieuwsgierig naar je buurt? Maak een tour met Buurtgids!
Buurtgids organiseert wandelingen in de Postjesbuurt. Buurtgids werkt hiervoor samen met nieuwsgierige bewoners die graag hun enthousiasme voor de buurt delen. De tours waren wegens Corona digitaal, maar starten nu ook weer fysiek! Kijk voor datums en meer info op: www.buurtkamercorantijn.nl/buurtgids.

Nieuwe expositie in galerie Cultural Speech op de Postjesweg
Bij galerie Cultural Speech op de Postjesweg 8 opende op 28 mei 2021 een nieuwe expositie, van fotografe en documentairemaakster Aleid ter Weel. De expositie duurt tot 2 juli en bevat zelfportretten en foto’s van wat je zoal kan aantreffen in boten in Amsterdam. Zie voor details en aanmelden: www.galerieculturalspeech.nl/huidige-tentoonstelling

Energieworkshops voor de Postjesbuurt
Wil je meer weten over onderwerpen als: je energierekening, stand-by- en sluipverbruik, energieslurpende apparaten? Wil je praktische tips om energie te besparen (b.v. door verbeteringen aan je woning)? Doe dan mee aan de online energieworkshops die worden georganiseerd door de Gemeente. Kijk voor de datums en om je aan te melden op: www.bespaarafspraak.nl/amsterdam-west.

Activiteiten van Stadsdorp Postjesbuurt
Binnen het Stadsdorp worden allerlei activiteiten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op hun site: www.stadsdorppostjesbuurt.nl/

Buurtoverleg Postjesbuurt
Wegens de Corona-regels zijn er voorlopig geen fysieke vergaderingen. Aanvragen voor subsidie indienen kan natuurlijk wel. Online vergaderen gebeurt ook! Kijk voor meer info hier.

Buurtfeest op het Bonaireplein
Het traditionele feest op het Bonaireplein is dit jaar op 5 september 2021. Meer informatie volgt.

Jouw straatfeest
Zou hier kunnen staan! Geef de informatie door!

Hulp nodig?
Hulp nodig van de politie? Bram Meijer is de nieuwe Wijkagent van de Postjesbuurt. Zijn contactgegevens vind je achter deze link.
Hulp nodig van de Gemeente? Kijk voor meer informatie en contactgegevens op: www.buurtkamercorantijn.nl/gebiedsmakelaar.
Voor al je vragen op het gebied van sociale zorg, wonen, werk, meedoen, geld, gezondheid en veiligheid kan je bij het Buurtteam terecht. Klik op Buurtteam voor meer informatie. Op die pagina vindt je ook de contactgegevens van de Buurtwerker.

Corona Buurthulp Whatsapp-groep
Eva is een Whatsapp groep gestart om er voor elkaar te kunnen zijn wanneer dat nodig is. Deze groep is alleen bedoeld voor postcodegebied 1058. Kijk voor meer informatie hier. Kun jij deze tijd wat extra buurtcontact gebruiken of ben je iemand die wellicht een buur kan helpen? Bel of stuur een Whatsapp bericht naar 06-15405187.

Algemene Corona-hulp in Amsterdam
Kijk op voorelkaarinamsterdam.nl of bel 020-7670031 van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Behoefte aan een gesprek?
Ben je eenzaam of heb je behoefte aan een gesprek? De luisterlijn kun je dag en nacht bellen voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek. Telefoonnummer: 020 – 675 75 75.
Specifiek voor senioren heeft de ANBO ook telefoonlijn geopend. Minder sociale contacten door Corona? ANBO-medewerkers zitten klaar voor een praatje. Ze zijn 7 dagen per week van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 – 46 66 66.

Liever brieven schrijven?
Brieven aan Bep is een penvriendenproject, opgezet voor ouderen. Ze koppelen geïnteresseerde ouderen aan enthousiaste brievenschrijvers en zorgen zo voor langdurig schrijfcontact, met als doel eenzaamheid in deze tijd tegen te gaan. Meer weten en je aanmelden? Kijk op www.brievenaanbep.nl

Oorlogsverhalen uit de Baarsjes
Het 4 en 5 mei comité de Baarsjes maakt elk jaar een korte film om de vele oorlogsverhalen uit De Baarsjes door te vertellen. Op hun website vind je de filmpjes van de afgelopen jaren: www.4en5meidebaarsjes.nl. Op de site vind je ook meer informatie over de oorlogsmonumenten in onze buurt. Op 10 oktober 2021 komt er een nieuw monument bij: een standbeeld op het Antillenplein voor verzetsvrouw Jacoba van Tongeren. Alles over haar (en over het beeld) kan je zien in de documentaire die onlangs door de NPO is uitgezonden, en die hier terug te kijken is.

Buurtbuik Oud-West levert wekelijks maaltijden en ander voedsel
Dat regelen vrijwilligers voor behoevende of eenzame bewoners van Amsterdam Oud-West. Elke zaterdag ben je welkom tussen 13:00 & 14:00 uur bij Dock op het J.J. Cremerplein 27a.
Ophaalpunt is bij de achteruitgang op het plein. De vrijwilligers staan daar klaar om de uitgifte te doen. Door COVID-19 willen ze wel iedereen vragen met een mondkapje op te komen. En zodra de maaltijd is ontvangen, de locatie te verlaten zodat ‘samenkomen’ wordt voorkomen.

 

JeKuntMeer!
Op de site amsterdam.jekuntmeer.nl staan ook allerlei activiteiten in de buurt (al ontbreken er ook nog veel). Kijk hieronder, of klik voor een uitgebreidere zoekmogelijkheid hier!