Buurtactiviteiten

Voor activiteiten in Buurtkamer Corantijn kijk je hier.
Hieronder vind je activiteiten in en rond de Postjesbuurt die juist niet in de Buurtkamer maar op een andere locatie plaats hebben. Ook activiteiten van actieve Postjesbuurt­bewoners op andere plekken in Amsterdam West kan je hier vinden. Organiseer jij een (niet commerciële) activiteit in de Postjesbuurt of omgeving die hier nog ontbreekt? Mail dan een heel korte tekst (liefst met link naar je eigen site of social media) naar info@buurtkamercorantijn.nl.

Biologische plantenmarkt Paramaribostraat 26 mei
Op zondag 26 mei wordt weer een biologische plantenmarkt georganiseerd in de Paramaribostraat ter hoogte van nummer 104. Staat jouw tuin of balkon al vol? Kom dan toch langs voor cake en een leuk gesprek.

24 uur West: 25 mei
Op allerlei plaatsen in West (maar niet in de Buurtkamer) is op zaterdag 25 mei van alles te beleven. Kijk voor meer informatie op www.iamsterdam.com/uit/24uur-amsterdam/west, of klik op het plaatje hieronder:

Kolder op het Plein op 3 juli
Het plein van de Corantijnschool verandert op woensdag 3 juli weer in een groot festivalterrein. Kinderen uit de hele buurt zijn welkom!

Vraag hulp aan Theo de Buurtklusjesman
Ben je minder mobiel of heb je een kleine portemonnee? Heb je hulp nodig bij klusjes in en om het huis? En woon je in de Postjesbuurt? Theo Schepens is beschikbaar als Buurtklusjesman en kan je kosteloos helpen. Neem contact met hem op via 06‑46006927 of info@theoschepens.com.

Activiteiten van Stadsdorp Postjesbuurt
Binnen het Stadsdorp worden allerlei activiteiten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op hun site: www.stadsdorppostjesbuurt.nl. Je kan je daar ook aanmelden voor hun nieuwsbrief.

Buurtoverleg Postjesbuurt
Kijk voor alle informatie over het Buurtoverleg: hier.

Welkom bij de EMPATHIE-KRING
Heb je een luisterend oor nodig en wil je ook luisteren naar anderen? Empathie geven en ontvangen is prettig, ontspannend en verrijkend. Het is gericht op luisteren in plaats van op problemen oplossen. Hoe effectief dat is kun je ervaren door het regelmatig te doen. Doe ook mee! Elke twee weken is er ’s morgens een Empathie-kring in de buurt. Op basis van de methode verbindend communiceren van Marshall Rosenberg luisteren we naar elkaar en vertellen we wat we willen delen. Tijd: 10:15-12 u op woensdag of vrijdag. Info en opgave: Eva de Rijk, e.rijk@live.nl of bel 020-7722088.

Jouw straatfeest
Zou hier kunnen staan! Geef de informatie door!

Hulp nodig?
Hulp nodig van de Politie? Telefoonnummers en gegevens van onze Wijkagent vind je op www.buurtkamercorantijn.nl/wijkagent.
Hulp nodig van de Gemeente? Kijk voor meer informatie en contactgegevens op: www.buurtkamercorantijn.nl/gebiedsmakelaar.
Voor al je vragen op het gebied van sociale zorg, wonen, werk, meedoen, geld, gezondheid en veiligheid kan je bij het Buurtteam terecht. Klik op Buurtteam voor meer informatie.
Voor Klussenhulp kan je terecht bij Theo.
Hulp nodig met Energie besparen? Die kun je krijgen van de Energiecoaches van Stichting !WOON. Kijk op: www.wooninfo.nl/vraagbaak/energie/energiecoach.

Hulp bieden?
Help jij een blinde/slechtziende door samen een mooie fietstocht te maken op een tandem, waarbij jij dan voorop zit? Kijk voor meer informatie op: cormeta.nl/activiteiten/tandemmen.

Eens kijken bij een andere Buurtkamer?
Alle Buurtkamers in Amsterdam West vind je op amsterdam.nl/buurthuizenwest. Hier staan trouwens ook andere locaties waar je terecht kunt om mensen te ontmoeten of iets leuks te doen.

Herinrichting Groene Corantijnstraat
Wil je meer weten over de herinrichting van de Corantijnstraat? Lees er meer over op deze pagina: Herinrichting Corantijnstraat. Je vindt daar ook informatie over de inspraak.

Programma 4 en 5 mei en Oorlogsverhalen uit de Baarsjes
Het programma voor 4 en 5 mei op diverse locaties in de Baarsjes vind je hier:
4en5meidebaarsjes.nl/dodenherdenking
Het 4 en 5 mei comité de Baarsjes maakt ook elk jaar een korte film om de vele oorlogsverhalen uit De Baarsjes door te vertellen. Op hun website vind je de filmpjes van de afgelopen jaren: www.4en5meidebaarsjes.nl. Op deze site vind je ook meer informatie over de oorlogsmonumenten in onze buurt.

Nieuwsgierig naar je buurt? Maak een tour met Buurtgids!
Buurtgids organiseert wandelingen in de Postjesbuurt. Buurtgids werkt hiervoor samen met nieuwsgierige bewoners die graag hun enthousiasme voor de buurt delen. De tours zijn ook digitaal beschikbaar. Kijk voor meer info op: www.buurtkamercorantijn.nl/buurtgids.

Buurtbuik Oud-West levert wekelijks maaltijden
Dat regelen vrijwilligers voor behoevende of eenzame bewoners van Amsterdam Oud-West. Op zaterdag ben je welkom bij Cremerzz op het J.J. Cremerplein 27a. Kijk voor meer informatie en aanmelden op buurtbuik.nl/amsterdam-oud-west.

JeKuntMeer!
Op de site amsterdam.jekuntmeer.nl staan ook allerlei activiteiten in de buurt (al ontbreken er ook nog veel). Kijk hieronder, of klik voor een uitgebreidere zoekmogelijkheid hier!