Initiatief

Buurtkamer Corantijn is het voormalige bedrijfsatelier van Carl en Catherina Giskes, een ondernemersechtpaar uit de Postjesbuurt. Zij zaten er met hun bedrijf Leembouw Nederland Carl Giskes VOF, nu Tierrafino BV.

In 2010 is het pand grondig verbouwd en in 2014 vond een herinrichting plaats. Momenteel telt het drie ruimtes. Deze kunnen apart of gezamenlijk gehuurd worden. De inrichting van het atelier is gericht op duurzaamheid: muren van natuurlijke leemstuc, een vloer van ecologisch hout, duurzame lampen naar ontwerp van Bart Froeling, groene kantoorartikelen, etc. In 2010 stelden Carl en Catherina het pand beschikbaar voor allerlei soorten (buurt)activiteiten. De buurt steunde dit initiatief; in 2012 werd Stichting Corantijnstraat 25 opgericht als beheerder van Buurtkamer Corantijn.

Inmiddels is Buurtkamer Corantijn een plek vóór en door de Postjesbuurt; een plek waar mensen samenkomen, op ideeën komen en in actie komen. Zo worden de ruimtes o.a. benut voor het Repair Café, cursussen en de Theesalon voor senioren.

Buurtkamer Corantijn: haalt het beste uit de buurt!