Herinrichting Corantijnstraat – inspraak start!

Er wordt al lang gewerkt aan een duurzame herinrichting van de Corantijnstraat. Inmiddels is de inspraak gestart! De inspraakperiode is door de Gemeente vastgesteld van 9 februari tot en met 22 maart 2022. Kijk voor de documenten en informatie over het proces op de website van de Gemeente:
www.amsterdam.nl/projecten/corantijnstraat/nieuws/inspraak-vergroening-corantijnstraat

Op deze site vind je ook informatie over de informatiebijeenkomst op 2 maart 2022.

Voor meer informatie kun je terecht bij Wilma van Leeuwen, omgevingsmanager van de Gemeente, via:
herinrichting-Corantijnstraat@amsterdam.nl. De globale stand van zaken en de planning staan op de site van de Gemeente: www.amsterdam.nl/projecten/corantijnstraat.

Beheer Groenvakken
Er zijn mogelijkheden om de groenvakken als bewoners van de straat zelf te beheren. Wil je hier meer over weten? Mail dan naar Lente@BuurtkamerCorantijn.nl.
Details over de groenvakken kan je vinden op de afbeelding in deze PDF: Corantijnstraat groenvakken vierkante meters-01-01 verkleind.

Meer weten over de geschiedenis van het project?
Meer informatie over (de start van) het herinrichtingsproject vind je hier.
In het voorjaar van 2021 hebben we de Groene Lente in de Corantijnstraat gevierd. Kijk voor meer informatie daarover hier: www.buurtkamercorantijn.nl/lente of lees direct alle stukken op: Bijlagen bij Themabijeenkomsten Groene Lente 2021.

Begin 2021 is er een enquête gehouden over een aantal keuzes die nog gemaakt moesten worden. De resultaten daarvan (inclusief de meeste recente ontwerptekening) staan op een poster die je hieronder verkleind kan zien (klik erop voor een vergroting, voor een nog grotere versie, vanaf de site van de Gemeente, klik hier.)

Deze ontwerptekening hangt ook in groot formaat op het raam van de Buurtkamer (naast de Buurtboekenkast).