Herinrichting Corantijnstraat

Er wordt al lang gewerkt aan een duurzame herinrichting van de Corantijnstraat.

Status-update november 2023
De projectleider en omgevingsmanager van de Gemeente stuurden in november 2023 het volgende bericht:
Beste bewoners en gebruikers van de Corantijnstraat en omgeving,
We stellen jullie geduld op de proef maar hopelijk is jullie geduld nog niet op!
Hierbij geven wij u een kleine update van de recente ontwikkelingen over de herinrichting van de Corantijnstraat.
Allereerst willen wij u hartelijk bedanken voor uw inzet en enthousiasme tijdens de bijeenkomst West Verbindt op 18 oktober 2023. Uw actieve deelname maakte het voor ons een zeer productieve sessie waarin waardevolle inzichten zijn gedeeld.
Het goede nieuws is dat we vanaf 1 september 2024 aan de slag gaan in de Corantijnstraat! Om de startdatum te kunnen realiseren en de plannen vlekkeloos te kunnen uitvoeren, zijn we momenteel druk in gesprek met interne (en externe) collega’s / specialisten zoals groen-, rainproof- en rioleringsspecialisten. De uitdaging om de straat rainproof te maken is aanzienlijk, maar wij zijn vastbesloten om dit op een doeltreffende manier te realiseren.
Daarnaast wil ik u mededelen dat de kinderen in de buurt een petitie hebben gehouden voor een kunstgras voetbalveldje op het schoolplein. Wij begrijpen dat heel goed. Om aan hun wens te voldoen én tegelijkertijd het schoolplein rainproof te maken, zijn we momenteel nog op zoek naar een oplossing die aan ieders verwachtingen voldoet en bijdraagt aan het uiteindelijke overkoepelende doel om de Corantijnstraat rainproof te maken.
Deze periode van planning en voorbereiding vergt helaas tijd, en daarom vragen wij u om nog even geduld te hebben. Uw begrip en samenwerking zijn van onschatbare waarde tijdens dit proces, en wij houden u graag op de hoogte van verdere ontwikkelingen.
Mocht u vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via herinrichting-corantijnstraat@amsterdam.nl. Wij waarderen uw betrokkenheid en kijken ernaar uit om samen met u de Corantijnstraat tot een duurzame en rainproof omgeving te maken!

Meer informatie
Kijk voor de documenten en informatie over het proces op de website van de Gemeente: www.amsterdam.nl/projecten/corantijnstraat
Voor meer informatie kun je terecht bij Rebecca Thenu, omgevingsmanager van de Gemeente, via: herinrichting-Corantijnstraat@amsterdam.nl.

Beheer Groenvakken
Er zijn mogelijkheden om de groenvakken als bewoners van de straat zelf te beheren. Wil je hier meer over weten? Mail dan naar Lente@BuurtkamerCorantijn.nl.
Details over de groenvakken kan je vinden op de afbeelding in deze PDF: Corantijnstraat groenvakken vierkante meters-01-01 verkleind.

Meer weten over de geschiedenis van het project?
Meer informatie over (de start van) het herinrichtingsproject vind je hier.
In het voorjaar van 2021 hebben we de Groene Lente in de Corantijnstraat gevierd. Kijk voor meer informatie daarover hier: www.buurtkamercorantijn.nl/lente of lees direct alle stukken op: Bijlagen bij Themabijeenkomsten Groene Lente 2021.