Woensdag 13 februari 2013: opening kunstroute

Op woensdag 13 februari 2013 vindt de feestelijke opening plaats van kunstroute ‘Lijdensweg West’. Vanaf 17:00 uur ben je van harte welkom in café ’t Vossie op Antillenstraat 2. ‘Lijdensweg West’ is een komische, verwarrende en ontroerende kunstroute die loopt (beter gezegd: die je kunt lopen) tot en met 30 maart 2013 in de Postjesbuurt. In openbare ruimtes en locaties waar je normaliter liever voorbij loopt, installeren 14 kunstenaars in de 40 dagen voor Pasen opvallend werk.

Klik op ‘read more’ voor informatie over het programma en het ontstaan van de kunstroute. Wil je weten welke kunstenaars meedoen? Download dan de flyer. Meer informatie vind je op de website van Lijdensweg West.

Programma

  • 17:00: Inloop, met voor de eerste 100 bezoekers een Bloody Mary
  • 18:00: Opening door initiatiefnemer Rikko Voorberg met aansluitend optreden van singer songwriter Rogier Pelgrim (winnaar Grote Prijs van Nederland)
  • 18:15: Openingsritueel bij het labyrint van Martijn Engelbregt en Henk Coppens
  • 18:30: Geurperformance door aromajockey Jorg Hempenius (ScentMan)
  • Voor de liefhebbers (max. 25 personen):
    19:00 en 20:00 uur: Rondleiding langs de kunstroute, met mogelijk aansluitend geluidswandeling van Rosa van Goudoever

Het uitgangspunt van de kunstroute is de iconische ‘Lijdensweg van Jezus’, misschien wel het belangrijkste verhaal uit de christelijke traditie en de kunstgeschiedenis. De kunstroute gebruikt de 14 staties als symbool om het lijden van elke tijd, cultuur en plaats te verbeelden. Vanuit verschillende disciplines zijn kunstenaars met deze thematiek gaan werken. Zo is er onder meer een fotoroute in de vuilcontainers op de Hoofdweg, een labyrint op het Surinameplein en een geluidswandeling in de Jan Evertsenstraat.