Vernieuwde Buurtkamer

De Buurtkamer is het afgelopen jaar grondig vernieuwd. Die vernieuwing is natuurlijk niet vanzelf gegaan. Dit voorjaar hadden we te maken met twee inbraken en een enorme lekkage. Er was flink wat schade en de kelder heeft anderhalve week blank gestaan. Al deze tegenslagen vormden de aanleiding om de vernieuwing te versnellen. De kelder ziet er nu weer als nieuw uit. En dat is niet het enige dat wij onder handen hebben genomen!

Met een enthousiaste groep vrijwilligers is gewerkt aan een facelift van de Buurtkamer, op basis van het inrichtingsplan van Joanne Voorberg-Zwart. Parallel hieraan heeft ir. Siem Goede een adviesrapport opgesteld voor verregaande verduurzaming van de Buurtkamer. Voor het maken van dit plan heeft het stadsdeel extra subsidie verstrekt.

Dominique Hamerlijnck van Atini Management en Advies heeft ons begeleid bij het opzetten van de organisatie en het leren besluiten op basis van sociocratische principes. Hier willen we in de buurt verder mee aan de slag gaan.

Ten slotte hebben we heel veel tijd en energie gestoken in het krijgen van een nieuwe exploitatiesubsidie. Deze is kortgeleden toegekend uit het stadsdeel-budget voor wijkondernemingen. Daartoe hebben wij onder meer een bedrijfsplan opgesteld.

Kortom: er is het afgelopen jaar veel gedaan en bereikt. Wilt u het met uw eigen ogen zien? Of heeft u interesse in het huren van één van onze ruimtes? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.