Safe Haven gestopt

Let op: begin augustus 2016 is Safe Haven gestopt. Tijdens dit mooie initiatief ontmoetten buurtbewoners en vluchtelingen elkaar elke dinsdag in Buurtkamer Corantijn. Doel was elkaar leren kennen en gezelligheid vinden en delen.

Gezamenlijk dronk men een kopje koffie of thee en speelde men triktrak of domino. Met de door het Turkse bedrijf SERA uit Bos en Lommer gratis verzorgde ingrediënten maakten zij de lunch klaar, die in buffetvorm op tafel komt. Men at gezamenlijk aan de lange tafel. De vrijwilligers die Safe Haven begeleidden, namen ook fruit, frisdrank en eigengemaakte gerechten mee. De vluchtelingen vertelden over familie, het leven in Syrië dat men achterliet, de komst naar Nederland en hun ervaringen hier. Men deelde een lach en een traan en het allerbelangrijkst: het thuis voelen op deze plek.

Men maakte ook graag akoestische muziek en/of zong samen met de vrijwilligers en de buurtbewoners middels meegenomen (of van Muziekcentrum Aslan geleende) muziek-instrumenten zoals de Darbuka en de Ud. Safe Haven bood de gelegenheid om wekelijks bij elkaar te komen met zowel vluchtelingen die hier al langer wonen, als vluchtelingen die hier pas zijn aangekomen. Beide groepen konden elkaar op zeer positieve wijze beïnvloeden en wegwijs maken in de samenleving. Voor de vluchtelingen bevorderde het de integratie. Zij leerden sneller Nederlands spreken, raakten sneller bekend met Nederlandse tradities/gebruiken en vonden sneller hun weg in de stad. Safe Haven was er voor het bevorderen van begrip over en weer waardoor vooroordelen, angsten en antipathieën verdwijnen.

Wil je Safe Haven blijven volgen? Dat kan via de Facebook-pagina. Of bel met vrijwilliger/coördinator Erwin Brugmans: 020-6835073 of mail naar: erwin5770@gmail.com. Vind je Safe Haven een mooi initiatief? Laat het ons weten door ons te like’n op de Facebookpagina!