Oogstfeest vrijdag 25 oktober 2013

Na een half jaar moestuinworkshops volgen is het dan zover: het Oogstfeest!

Op vrijdag 25 oktober tijdens het Groenspreekuur komen de buurtbewoners bijelkaar die de afgelopen 6 maanden hun eigen ‘eetbaar groen’ hebben geteeld. Voor wie het nog niet weet: het gaat hier om groente en fruit uit de moestuinbakken op de Curaçaostraat. Onder begeleiding van o.a. stadsboerin Lydia Schopman leerden buurtbewoners zaaien, telen, oogsten, etc. Nu mogen zij (letterlijk!) de vruchten plukken van hun noeste, groene arbeid!

Tijdens het Oogstfeest neemt eenieder hapjes mee die gerelateerd zijn aan hetgeen men in de eigen moestuinbak heeft geteeld. Ook zullen zij gaan ‘swoppen’, een woord dat is samengesteld uit de woorden ‘switchen’ en ‘shoppen’. Iedereen neemt spulletjes mee die zij zelf niet meer gebruiken. Denk hierbij aan vazen, (bloem)potten, glaswerk, keramiek, bestek, kookgerei en dergelijke, maar ook aan planten, stekjes, zaden, boeken over tuinieren en leuke groene tips voor elkaar op papier.

Het Oogstfeest vindt plaats tijdens het Groenspreekuur van 18:00 tot 20:00 uur. Bezoekers voor dit spreekuur zijn welkom om mee te doen met het Oogstfeest. Voor wie inspiratie heeft: schrijf een stukje over jouw moestuin of je eigen geteelde ‘eetbaar groen’. Hoe was het dit seizoen en hoe ga je het de volgende keer aanpakken? Deze stukjes kunnen we dan op een tafel leggen, zodat iedereen het kan lezen en later in een map doen. Tot slot: leuke tips en suggesties zijn welkom!